Cum alegem ramele de ochelari pentru copii?

Iată câteva recomandări după care vă puteţi ghida atunci când alegeţi ramele de ochelari pentru copilul dumneavoastră, indiferent de vârsta acestuia:
• Trebuie să ţineţi cont de cum se aşază ochelarii pe nasul copilului. Piramida nazală a copiilor este plată şi se formează între 12 şi 15 ani, de aceea este de dorit ca ochelarii să fie uşori şi comozi, tocmai pentru a nu deforma zona respectivă.
• Un alt detali important este cel al lungimii braţelor ochelarilor şi deschiderea acestora. O pereche de ochelari prea largi vor aluneca şi îl vor incomoda pe cel mic. Pentru copiii mai mici se recomandă ochelari cu braţe speciale, care se fixează pe urechea acestuia, împiedicând astfel alunecarea.
• Forma recomandată a ochelarilor de vedere pentru cei mici este cea rotundă, căci oferă un câmp vizual extins.
• Ramele ochelarilor trebuie să fie rezistente, hipoalergenice şi uşoare.
• Lentilele recomandate pentru copii sunt cele din plastic, fiind rezistente la impact, uşoare şi li se pot aplica uşor tratamente care să le protejeze de zgârieturi şi pete.
• Şi nu în ultimul rând, ţineţi cont întotdeauna şi de preferinţele copilului atunci când achiziţionaţi ochelarii.
Ochelarii reprezintă o investiţie pentru sănătatea oculară a copilului ! Alegeţi corect! Cu ajutorul consilierilor Pretty Eyes veţi găsi întotdeauna perechea potrivită de ochelari, la cel mai bun raport calitate/preţ. Cu noi vezi mai bine calitatea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *