De ce să consulţi un oftalmolog

1. Pentru că ai grijă de vederea ta
Dacă purtaţi deja ochelari, trebuie să ştiţi că în timp dioptriile se modifică. De aceea consultul periodic şi refacerea ochelarului este obligatorie. Dacă nu purtaţi ochelari, dar petreceţi mai mult de 2 ore pe zi în faţa calculatorului, aveţi dureri de cap, probleme de focalizare, ochi iritaţi şi obosiţi, e foarte posibil să aveţi nevoie de ochelari de vedere.

2. Pentru a descoperi problemele oculare sau bolile ascunse
Multe dintre bolile oculare nu prezintă vreun simptom persistent. Însă boli precum cataracta, glaucomul, retinopatia diabetică apar şi avansează în timp, iar efectele lor pot fi devastatoare şi ireversibile. Medicul oftalmolog poate descoperi în cadrul consultaţiei prezenţa unei hipertensiuni, a sclerozei multiple, a diabetlui sau a problemelor cu rinichii.

3. Pentru a descoperi probleme de dezvoltare
La copii, problemele de vedere ignorate pot duce la dificultăţi în activităţile de zi cu zi, cum ar fi cititul sau învăţatul. Problemele de vedere necorectate pot provoca ambliopie (boala ochilor leneşi) sau strabism, iar cu timpul pot duce chiar la pierderea permanentă a vederii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *